Google Chrome was natuurlijk eerst die supersnelle browser zonder toeters en bellen, en daarmee een van de paradepaardjes waarmee Google de competitie aanging met de grote jongens. Hoewel Chrome al jaren op mijn laptop staat blijf ik om de een of andere reden toch hangen bij het vertrouwde maar vaak oh zo trage Internet Exploder, excuseer, Explorer. Chrome was me te minimalistisch. En jawel, ik wist dat daar een persoonlijke mouw aan te passen viel, ik had alleen geen trek om me daarin te verdiepen. Maar toen ik onlangs tijdens een sporadische Chrome-sessie opliep tegen de online versie voor Chrome-gebruikers van het spel Angry Birds en vervolgens belandde in de Google Chrome Web Store, werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Hier mijn eerste indruk.
Op "Mediawijsheden", voorheen "Olafs Mediawijsheden", voorheen "Olafs 16 dingen", vertelt Olaf Schiltmans, als mediathecaris werkzaam bij Fontys Hogescholen te Tilburg, over zijn ervaringen met (sociale) media en Web 2.0, zonder daarbij overigens de indruk te willen wekken dat hij de mediawijsheid in pacht heeft.
maandag 26 september 2011
zaterdag 24 september 2011
Mysterieus Google logo
Blijkbaar was ik vanmorgen niet de enige die zich afvroeg wat het Google logo van vandaag te betekenen had. Maar dat ik de oplossing meteen al op Youtube kon vinden verbaast me wel een beetje. Alleen, waarom werkt het bij mij niet?
vrijdag 9 september 2011
Nog een keer om het af te leren: de Twitterfountain
Schitterend toch, zo'n Twitterfountain? Terwijl je met Twitter zelf maar moet afwachten of nieuwe berichten vanzelf in beeld verschijnen, is dat nu geen probleem meer. Deze fountain was prominent in beeld tijdens de acht workshops Sociale Media die ik afgelopen week in Eindhoven gaf bij de opleiding HRM.
vrijdag 2 september 2011
Pronken met andermans Prezi
Nee hoor, geen sprake van. Gewoon een erg mooie Prezi waarin de mogelijkheden heel aardig worden benut. Met dank aan de maakster Mariska Sloterdijk, studente bij HRM, dat ik 'm mag gebruiken.
Abonneren op:
Posts (Atom)