Geen tijd voor een echt bericht, dus even een tussendoortje naar aanleiding van het personeelsuitstapje van afgelopen vrijdag; een Photosynth van het interieur van de St. Jacobuskerk in Den Bosch, waarin sinds enkele jaren het Jheronimus Bosch Art Center huisvest.
Voor wie niet bekend is met het volgens mij inmiddels aardig overgewaaide fenomeen Photosynth; je moet even aanklikken. En voor wie er wel mee bekend is: ja, ik ben me bewust van de schoonheidsfoutjes.
Op "Mediawijsheden", voorheen "Olafs Mediawijsheden", voorheen "Olafs 16 dingen", vertelt Olaf Schiltmans, als mediathecaris werkzaam bij Fontys Hogescholen te Tilburg, over zijn ervaringen met (sociale) media en Web 2.0, zonder daarbij overigens de indruk te willen wekken dat hij de mediawijsheid in pacht heeft.
woensdag 29 juni 2011
dinsdag 21 juni 2011
Nazi's op laag water zoeken
maandag 20 juni 2011
Oefening met Prezi
Gewoon een oefeningetje met Prezi. Niet spectaculair, maar het geeft wel een aardige eerste indruk van de mogelijkheden van deze trend in presenteren. Maar makkelijk is anders.
zaterdag 18 juni 2011
Hoe het Google logo ondanks de media toch nog de komkommertijd ontsprong
Erg leuk was ie, het Google logo van 9 juni ter ere van gitarist en gitaarbouwer Les Paul, met die snaren waar je écht op kon spelen. Ik heb die dag dan ook een paar minuten langer op Google doorgebracht dan normaal. Zonder iets te zoeken, laat staan iets te vinden. En ik was niet de enige, want dit geintje heeft de wereldeconomie maar liefst 200 miljoen euro gekost.
Alsof het economische verlies nog niet erg genoeg is, was het logo zó populair dat het een heuse eigen website heeft gekregen. Althans, zo berichtten enkele media, waaronder de NOS, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen. Helaas zijn sommige media al zo ingesteld op de komkommertijd dat het echte nieuws in die periode ze soms ontgaat. En zo werd een klein maar best interessant nieuwsfeitje door een domme fout alsnog komkommertijdnieuws. In de traditionele betekenis van voor de EHEC-bacterie. En ging het echte nieuws aan de lezers van deze media totaal voorbij.
donderdag 16 juni 2011
Pas op voor Belgen
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNhPENJj7wxm7l5AANhRIJ15V9FVN1Ob0TjS0BOgCttb6m6o4gwr7G-i-ib2K9mf8MGEY80o6vOVSTaer1NCM1YKSqEcOwgpTNMYR_4j7Zv4YE7gpmhcwjV4_tFdhMJgz5ZUwsHRDk9oB6/s400/belg.jpg)
Hoe verzin je het, een kinderboek met de titel ‘Let’s Kill All the Belgians : A child's guide to genocide’. Maar het staat in de Gazet van Antwerpen, en dus is het waar. Even schrikken, want moet ik me als Nederbelg nu ook zorgen gaan maken?
woensdag 15 juni 2011
En toen was er....
...Olaf's mediawijsheden. Na een korte pauze ontwaakt mijn weblog uit zaar (of hijn) lenteslaap. Onder een andere naam, maar het thema is nauwelijks veranderd: nieuwe media in mediatheek en onderwijs, en dat misschien iets breder dan tijdens de cursus16 Dingen. Bij nader inzien vond ik het bloggen toch wel erg leuk, kreeg ik er leuke reacties op en heb ik nog steeds genoeg te vertellen.
Ik ben trouwens benieuwd wie van de huidige cursisten uit de HRM & P-ploeg dit weblog als eerste vind. Laat even een reactie achter. Lukt het niet met Explorer, probeer dan eens met Firefox. Met dank aan collega Mark voor de tip.
Ik ben trouwens benieuwd wie van de huidige cursisten uit de HRM & P-ploeg dit weblog als eerste vind. Laat even een reactie achter. Lukt het niet met Explorer, probeer dan eens met Firefox. Met dank aan collega Mark voor de tip.
Abonneren op:
Posts (Atom)